Spectacole

Comedie mare, mon cher!

Fundaţia Pelin şi Compania de Teatru Cristi Toma prezintă în premieră la Sala Ateneu Tecuci, sâmbătă, 24 februarie, ora 19, „Momente şi schiţe de I.L. Caragiale”.

Într-o lume abulică și dezordonată în care sistemul de valori fluctuează la fel ca și cursul valutar, personajele lui Caragiale sunt actuale și, în același timp, vechi de când lumea. Ironia lui Caragiale despre societatea în care trăim creionează personaje comice care depășesc limita stupidului.

Când vorbim de scrierile lui Caragiale nu ezităm să vorbim despre actualitatea lor. Şi asta pentru că societatea românească nu a evoluat prea mult în mai bine de o sută de ani. Structura morală a personajelor din operele lui Caragiale este regăsită şi astăzi. O recunoaştem în mass-media, în politică sau chiar pe stradă. Ne confruntăm cu aceleaşi probleme, cu acelaşi comportament de mahala şi răspundem cu aceeaşi trăncăneală ca în urmă cu un secol.

Cei patru actori care dau viață savuroaselor personaje revin la Tecuci cu o nouă montare de texte spumoase și pline de vervă iar la final vor culege aplauze binemeritate.

Distributie:

Cristi Toma – Nae Girimea, frizer şi subchirurg

Mihai Căpăţână – Iancu Pampon, fost tist de vardişti la Ploieşti

Andra Iulia Stoicescu – Didina Mazu, pupila lui Iancu Pampon

Andrei Vasilescu – Mache Razachescu (Crăcănel)

Mihai Căpăţână – Iordache, calfă la Girimea

Andra Iulia Stoicescu – Miţa Baston

Cristi Toma – Un cantindat de la percepţie

Regie: Cristi Toma

 

Intrarea se face doar pe bază de invitaţie. Persoanele fizice sau juridice care fac dovadă unei donaţii de minim 30 lei pot intra în posesia invitaţiei / invitaţiilor. Elevi / studenți / pensionari: 20 lei. Pentru grupuri organizate se acordă reducere

 

Fundația Pelin – Tecuci

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 60 (Librăria Pelin)

Program L-V: 8-20

Relaţii la tel. 0722.404.369.